Szkolenie z produktu lokalnego–18 październik 2012–Gospodarstwo agroturystyczne „Niezapominajka” Jeńki 97
Stowarzyszenie N.A.R.E.W. serdecznie zaprasza mieszkańców gmin wchodzących w skład Stowarzyszenia, a szczególnie osoby pragnące poznać ogólne zasady wytwarzania i rejestracji produktów tradycyjnych /lokalnych, przepisy i unormowania prawne do udziału w szkoleniu połaczonego z warsztatami wytwarzania produktu lokalnego
Stowarzyszenie N.A.R.E.W. serdecznie zaprasza mieszkańców gmin wchodzących w skład Stowarzyszenia, a szczególnie osoby pragnące poznać ogólne zasady wytwarzania i rejestracji produktów tradycyjnych /lokalnych, przepisy i unormowania prawne do udziału w szkoleniu połaczonego z warsztatami wytwarzania produktu lokalnego: wypieku chleba i wytwarzania sera koziego. Szkolenie zostanie zorganizowane w Gospodarstwie Agroturystycznym „Niezapominajka” W. Hryc, Jeńki 97. Ilość miejsc ograniczona. Zapewniamy wyżywienie.
Program:
| 
 09.00 – 10.30 (2 godz.)  | 
 Wykład: Podstawowe pojęcia związane z „produktem lokalnym”: cele, zadania i praktyczne znaczenie dla rozwoju regionu, turystyki i agroturystyki: 
  | 
| 
 10.30 – 10.45  | 
 Przerwa kawowa  | 
| 
 10.45 – 12.15 (2 godz.)  | 
 Wykład: nt. Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” Film promocyjno-informacyjny: „Smaki tradycji, czyli jak wytwarzać, promować i sprzedawać produkty regionalne i tradycyjne”  | 
| 
 12.15 – 12.30  | 
 Przerwa kawowa  | 
| 
 12.30 – 14.45 (3 godz.)  | 
 Zwiedzanie gospodarstwa agroturystycznego Warsztaty z wytwarzania produktu lokalnego w gospodarstwie agroturystycznym: wypiek chleba / wyrób sera koziego  | 
| 
 14.45 – 15.15  | 
 Przerwa obiadowa  | 
| 
 15.15 – 17.30 (3 godz.)  | 
 Warsztaty z wytwarzania produktu lokalnego w gospodarstwie agroturystycznym: wypiek chleba / wyrób sera koziego  | 










